Tonijn pizza
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Een pizza die ik met mijn vader laatst heb gemaakt. Hij was bij ons erg geslaagd, hopelijk bij jullie ook!!! Omdat je maar 1/2 pak broodmix nodig hebt, hebben wij van de rest van het deeg broodjes gebakken voor het ontbijt. Ze waren hartstikke lekker dus ik zet ze ook bij dit recept. PS: de tijd lijkt lang maar het deeg moet ook ruim 1/2 uur rijzen!!
Ingrediënten 2 personen
1 pak wit broodmix (de helft voor de pizza en de helft voor de broodjes)-1 blikje tomatenpuree-
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden-
1 blikje tonijn in olie, uitgelekt-
1 bakje champignons, in plakjes-
2 uien, in ringen-
1 bol mozzarella, geraspt-
1 blikje ansjovis-
boter om in te vetten-
olijfolie
Benodigdheden
oven-
plastic of een theedoek
Bereidingswijze
Maak deeg van de brood mix volgens de aanwijzing op het pak (maak NIET het recept voor pizza op de zijkant maar gewoon het brood recept!!!!). Doe het deeg in een kom en doe er plastic of de thee doek op. Zet de kom op een warme plek en laat het minstens een half uurtje rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en vet de bak plaat in met boter. Als het deeg is gerezen, splits het dan in 2 stukken. Druk 1 stuk uit op de bakplaat tot een ronde pizza. Maak van het 2e stuk 6-8 kleine broodjes en leg die er naast. Smeer de tomatenpuree op de pizzabodem en bestrooi met de kruiden. Doe een beetje olie in een pan en bak hier in de champignons tot ze zacht zijn. Strooi ze op de pizza. Verdeel de tonijn in stukjes en doe het ook op de pizza. Leg op het laatst de uiringen en de ansjovisjes er op, bestrooi hem met de geraspte mozzarella en giet er olijfolie over. Schuif de bakplaat in de oven. In 20-25 min. heb je een superlekkere pizza en heerlijke ontbijt broodjes!!!!