Sperziebonen met citroen en pecorino

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2006

Een heerlijk fris groentegerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sjalotje, 1 teen knoflook, 500 g sperziebonen of haricot verts, zout, 2 eetl citroensap, 5 eetl olijfolie, peper, 1 takje oregano 50 g pecorino (kaas stukje)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen. IN pan water met snufje zout aan de kook brengen. Sperziebonenen in ca. 8 min beetgaar koken. Intussen sjalotje, knoflook, citroensap en olijfolie tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje over sperziebonen sprenkelen, iets laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takje afrissen en over de boontjes verdelen. Pecorino over bonen raspen of schaven.

Bron

Allerhande (AH)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten