1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Sperziebonen met citroen en pecorino

Sperziebonen met citroen en pecorino

Door: rockyfood

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2006

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje, 1 teen knoflook, 500 g sperziebonen of haricot verts, zout, 2 eetl citroensap, 5 eetl olijfolie, peper, 1 takje oregano 50 g pecorino (kaas stukje)



Een heerlijk fris groentegerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen. Sperziebonen schoonmaken en wassen. IN pan water met snufje zout aan de kook brengen. Sperziebonenen in ca. 8 min beetgaar koken. Intussen sjalotje, knoflook, citroensap en olijfolie tot een sausje kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sausje over sperziebonen sprenkelen, iets laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takje afrissen en over de boontjes verdelen. Pecorino over bonen raspen of schaven.

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top