Chocolade-toffee vierkantjes

  • Iers, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2006

Voor dit recept heb je veel geduld nodig, maar het resultaat is super! Carameltoffee en chocola wat is er nou lekkerder?!

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
Basis: 340 gram zelfrijzende bloem, 110 gram suiker, 225 gram boter.

Vulling: 225 gram boter, 225 gram suiker, 4-5 eetlepels gouden stroop, 1 kan gecondenseerde melk (friese vlag)

Top: 225 gram pure chocola (c1000 huismerk is erg goed)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakblik

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 10 graden Celcius/gas 4

Bereidingswijze

Voeg de bloem en de suiker samen en kneed de boter erdoorheen, tot je een goed deeg hebt. Rol de mix gelijkmatig uit in een ingever bakblik. Prik in de bodem met een vork. Bak 15-20 minuten of tot het goudgeel is.

Smelt de boter op een lage hitte. Voeg de suiker, stroop en gecondenseerde melk (deze als laatst) toe. Blijf 25-30 minuten constant roeren, de toffee brand heel snel aan! Test de goudbruine toffee door een druppel in koud water te laten vallen. Vormt dit een stevige bal dan is de toffee klaar. Pas op dat de toffee niet te hard word, dat is niet erg bevordelijk voor het gebit. Heeft het het goede stadium bereikt, giet het dan over de bodem heen.

Smelt de chocola au bain marie en verspreid het over de toffee laag. Laat de chocola stollen, zo mogelijk in de koelkast. Als het eenmaal goed gestold is, snijd het in kleine vierkantjes (2,5 bij 2,5 centimeter is echt wel genoeg, het is erg machtig!)

Serveertip

Het is belangrijk gecondenseerde melk te hebben, anders mislukt de hele boel en dat word een hele vieze kleverige boel!

? Darina Allan

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten