Smul Nasi

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2006

nasi met sperzieboontjes speklapjes en heerlijke kruiden erg makkelijk als je veel mensen op bezoek krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Basmatirijst
halve kilo speklappen
700 gram sperzieboontjes vers of uit blik
goedkoop zakje nasi kruiden
ketjap manis
gembersiroop of verse gember kan ook
knoflook
sambal
kippenbouillonblokje
peper zout
eventueel 5 kruiden poeder
olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 847,70 kcal
Koolhydraten 83,86 g
Eiwitten 32,54 g
Vetten 40,39 g
Benodigdheden
wok
kookpan

Voorbereiding

snij de speklappen in kleine stukjes en marineer het met zo'n 8 eetlepeles ketjap, 4 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels sambal, 3 teentjes knoflook en peper, zou en eventueel 5 kruidenpoeder.
kook de rijst en was het daarna met koud water totdat de rijst zelf ijskoud is.
week de nasikruiden volgens aanwijzingen.

Bereidingswijze

bak de speklap stukjes in wat olie doe nadat dat gaar is de sperziebonen erbij en de nasikruiden.
Doe dan het bouillonblokje erbij en kook nog even door doe er ook nog wat extra sambal en ketjap manis erbij naar smaak.
Wok dan de rijst zo'n 10 minutjes mee en dan is het klaar.
Bon Appetito!!

Serveertip

lekker met pindasaus, kroepoek en atjar tjampoer. Als je het feestlijk wil maken maak je er wat sateetjes en wat roerbakei bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten