1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Geroosterd brood met tomaat en gedroogde ham

Geroosterd brood met tomaat en gedroogde ham

Door: cyberdiner

  • Spaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-08-2006

Ingrediënten 4 personen


4 sneden stokbrood van ongebleekt tarwemeel
4 plakken serranoham
3 stevige rode tomaten, ontpit en zonder sap, alleen vruchtvlees
Spaanse olijfolie van de beste kwaliteit
4 plakjes geroosterde rode paprika
1 teentje knoflook
peterselie
Alioli



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Neem een glas wijn.

Bereidingswijze

Grilleer de paprika, zonder pitjes en zaadlijsten in een pan of onder de contactgrill en snijd in 4 gelijke delen. Maak de tomaquet: ontpit de tomaten, knijp het vocht eruit en snijdt in stukjes van 1 cm; voeg de olijfolie toe en pers het teentje knoflook erdoor; voeg zeezout en peper toe en een 1 el gehakte peterselie. Rooster het brood en beleg de sneden met tomaquet. Drapeer eerst de serrano en daarna de paprika eroverheen en garneer met een toefje alioli.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cyberdiner
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top