Carpaccio met rundvlees en rucola
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
Dit is een verfijnde Italiaanse schotel met rauw rundvlees gemarineerd in citroensap en olijfolie. Het gerecht wordt volgens traditie geserveerd met stukjes verse Parmezaanse kaas..
Bereidingswijze
- Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf een kleine kom met de snijzijde ervan in. Knijp de citroenen uit boven de kjom. Roer de olijfolie erdoor en kruid het geheel naar smaak. Laat het minstens 15 minuten staan.
- Was de rucola voorzichtig Verwijder dikke stengels. Knijp de sla uit of dep hem droog met keukenpapier.
- Verdeel de rucola in een mooie cirkelvorm langs de rand van een groot bord. U kunt de sla op dezelfde wijze ook over vier afzonderlijke borden verdelen.
- Leg de plakken rundvlees in het midden van de cirkel met raketsla en giet de dressing er gelijkmatig overheen. Schaaf de Parmezaanse kaas dun en verdeel hem in een cirkelvorm over de plakjes vlees. Serveer de carpaccio direct.