Wraps met gerookte kip en avocado
- Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-08-2006
Lekkere combinatie
Ingrediënten
4 kant-en-klare bloemtortilla?s - 2 vleestomaten - 1 groene peper - 1 ui -300 g gerookte kipfilet,
in dikke plakken gesneden (vleeswaren) -
1 avocado - mespuntje chilipoeder of enkele druppels tabasco - 1 eetl. sojasaus - 1 eetl. citroensap - 125 ml zure room -
4 eetl. geraspte belegen kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1506,02 kcal |
Koolhydraten | 95,60 g |
Eiwitten | 108,61 g |
Vetten | 70,76 g |
Voorbereiding
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de peper zonder zaadjes in smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze. Snijd de kipfilet in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Besprenkel het met citroensap.
Bereidingswijze
Meng alle ingredi?nten luchtig behalve de geraspte kaas. Verwarm de bloemtortilla?s volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol de tortilla?s in de vorm van een hoorntje, schep er de vulling in, zet ze rechtop in een glas om te presenteren en strooi de kaas erover.
Serveertip
Suggestie:
? Gebruik pitabroodjes in plaats van wraps. Snijd ze aan de zijkant in. Leg ze 2-3 minuten in de oven op 180?C. Verdeel de vulling over de pitabroodjes en strooi de geraspte kaas erover.
? In plaats van gerookte kip is tonijn (blik).
Ik heb ook een wrap gegeten met gerookte zalm: Ook erg lekker
Laatste reacties
Zal het zeker eerdaag eeens proberen. Bedankt!
Ik heb het gegeten met pitabroodjes, was erg lekker!! Ga ik zeker vaker maken!