Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Provencaalse zalm

Provencaalse zalm

Door: marcdepester

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2006

Ingrediënten 4 personen


-4 stukjes zalmfilet (ca. 800 gram)
-80 gr. meel
-1 dl. olijfolie
-peper en zout
-20 gr. peterselie
-100 gr. paneermeel
-500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten)
-1 teentje knoflook
-2 uien
-2 dl.droge witte wijn
-verse provencaalse kruiden
-klein scheutje vissaus



Een lekkere bereiding van zalm

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Pel de tomaten en snij ze in stukjes
-Pers de knoflook en hak de uien in kleine stukjes
-Fruit de uitjes in de olijfolie op een zacht vuur (niet bakken), voeg de tomaten toe en laat het ca. 15 minuten koken

Bereidingswijze

-Voeg knoflook, zout, peper, witte wijn, Provencaalse kruiden en een klein scheutje vissaus toe en laat het met de deksel op de pan nog ca. 15 min. doorkoken
-Smeer de stukjes zalm in met meel en bak ze in olijfolie in een Koekenpan
-Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met Provencaalse kruiden
-Giet wat van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal en bestrooi dit met peterselie
-Leg de uitgelekte zalmstukjes hier op.
--Giet de rest van de saus over de zalm en bedek het met paneermeel.
-Druppel hier nog een beetje olijfolie over en verwarm dit ca. 20 minuten in een oven op 250 C

Serveertip

Warm serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top