1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gehaktballetjes met tacosaus

Gehaktballetjes met tacosaus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2006

Ingrediënten 4 personen


-225 gram kalfsgehakt
-225 gram rundergehakt
-1 teentje knoflook, geperst
-2 eetlepels paneermeel
-? Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt
-? theelepel gemalen komijn
-zout en peper
-1 geklopt ei
-3 eetlepels olie
-2? dl tacosaus
-2 bosuitjes, gehakt




Pittige gehaktballetjes uit de oven

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Roer het kalfsgehakt, rundergehakt, knoflook, paneermeel, Spaanse peper, komijn en zout en peper goed door elkaar.
-Voeg beetje bij beetje het ei toe.
-Leg het mengsel op een met bloem bestrooid werkblad en verdeel het in 16 gelijke porties.
-Maak er met bloem bedekte handen balletjes van.

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een grote koekenpan op een hoog vuur.
-Bak, als de olie heet is, de gehaktballetjes in 5-10 minuten mooi bruin.
-Draai ze veelvuldig om.
-Laat de gebruinde gehaktballen goed uitlekken op keukenpapier.
-Leg ze daarna in een ovenschaal en giet er tacosaus overheen.
-Verhit ze 10 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer ze bestrooid met bosuitjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top