1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Zwitserse kaastaart

Zwitserse kaastaart

Door: willeke-s

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2006

Ingrediënten 5 personen


185 gr volkoren-kruimeldeeg.( zie bij banket op mijn site. Dit deeg is snel en makkelijk te maken )Voor de vulling:1 el olijfolie1 ui, fijngehakt1/2 theelepel paprikapoeder125 gr emmentalrer, geraspt125 gr gruyere, geraspt2 eieren, losgeklopt125 ml slagroom125 ml melk1/2 theelepel geraspte nootmuskaatzout naar smaak1 el pompoenpitten1 el sesamzaad



Een heerlijke taart die de Zwitsers in kleine porties als voorgerecht serveren, Of in grotere porties als hoofdgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het korstdeeg en zet dit voor gebruik een half uur koel.

Bereidingswijze

Vulling:
Verhit de olie en fruit de ui en de paprika glazig.Vermeng met kaas, eieren, slagroom, melk, nootmuskaat en zout.Rol het korstdeeg uit tot een rondje op een licht met bloem bestoven oppervlak en bekleed er een ondiepe taartvorm van 23 cm mee.Bak 10 min met een vulling van gedroogde bonen op 220 graden.Verwijder de bonen en bak nog 10 min.Giet de kaasvulling voorzichtig in de korst, strooi er pompoenpitten en sesamzaad overheen.Bak 10 min op 180 graden en daarna nog 15 min op 220 graden, tot het stevig is, opgeblazen en goudbruin.

Serveertip

Serveer warm met een rijstsalade en een knapperige groene salade.Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top