Rabarberspaghetti

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2006

Een beetje vreemd? ...Wel lekker! Vegetarische pasta met zeer verrassende smaakaccenten. Een succesnummer in onze studententijd, maar ook onze kinderen vinden het smullen. Makkelijk voor grote groepen te bereiden. De emmenthaler en paranoten en eigenlijk ook de maiskiemolie zijn wel essentieel. Ze passen goed bij het zoetzure karakter van het gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
(Volkoren)Spaghetti (300g)- maiskiemolie (evt. gemengd met zonnebloemolie)- 2 uien - 2 rode en 2 gele paprika's - 3 stelen rabarber - 2 verse (vlees)tomaten; handje (ongezwavelde)rozijnen - 75 g paranoten; 200 g emmenthaler kaas; zout en zwarte peper (uit de molen)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pan water +zout op vuur zetten voor spaghetti.
Intussen: Was groenten. Kruis tomaten in, overgiet ze met kokend water, pel en snij ze in blokjes. Spoel rozijnen en week ze even. Snijd uien in halve ringen en paprika's en rabarber in niet te grote stukken. Snij kaas en paranoten in blokjes.

Evt. oven aanzetten als je er een ovenschotel van wilt maken. Bijv. de 2e dag.

Bereidingswijze

Kook spaghetti al dente en giet af.
Bak uien zacht in de (maiskiem)olie, voeg na ca. 5 min. de rabarber toe en even erna de paprika (beiden moeten niet te rauw maar ook niet te papperig worden).
Als het gaar wordt de tomaten erbij. Verhit nu iets meer zodat het tomatenvocht indampt. Vervolgens rozijnen en stukjes paranoot erbij. Zout en peper naar smaak. Als alles goed warm is de blokjes kaas erdoor. Opdienen zodra de kaas nog niet helemaal gesmolten is.
Is het vochtig dan kun je het licht (!) binden met koude aangelengde arrowroot (of maizena)

Als saus over de spaghetti vinden wij het lekkerst. Het kan er ook doorheen.

Je kunt er ook een ovenschotel van maken. Doe dan eerst de spaghetti in een ingevette ovenschaal, de saus erop en dan de emmenthaler in plakjes. Dien het op als de kaas smelt.

Serveertip

Lekker met frisse groene sla of wortelrauwkost.

Met 2x deze hoeveelheid kun je er 2 dagen van eten met 2 volwassen en 2 kinderen. © Elixer(1981).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten