Stoofvlees op Belgische wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Traditioneel stoofvlees met Triple Leffe of bruine Trappist

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, 2 soeplepels bloem, 750gr rundsstoofvlees, 1 laurierblad, 1 takje thym, Peper en zout, 1 Leffe of Trappist, 1 soeplepel Siroop, een beetje water, een beetje vetstof. Als het nodig is wat sausbinder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pot + pan

Voorbereiding

Snij de ui in halve ringen

Bereidingswijze

Zet de pot op het vuur en doe er een beetje vetstof in. Laat de ui in de pot mooi aanstoven (glazig).Zet ook de pan op het vuur met een beetje vetstof in, kruid het vlees met peper en zout, bak het vlees goed dicht.
Gooi het vlees in de pot, voeg 2 soeplepels bloem toe en roer dit even door elkaar. Zet het vlees juist onder met water, voeg het bier toe. Roer nog een paar keer, voeg het laurierblad en de thym toe. Zet het deksel op de pot en laat het vlees 30 min. op een laag vuurtje sudderen. Roer af en toe nog eens. Voeg na 30 min. 1 soeplepel siroop toe en roer dit goed door elkaar. Laat het vlees sudderen tot het uiteen valt. Als de saus niet dik genoeg is, kan je wat sausbinder bijvoegen.

Serveertip

Met frietjes, puree, enz..

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kicxstart avatar
kicxstart

Doorsturen

Home Recepten