1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tonijntartaar

Tonijntartaar

Door: luckyjo

  • Spaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-08-2006

Ingrediënten 4 personen


250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes
rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de verse tonijn fijn en meng de vis met 1/2 theelepel zeezout, een scheutje droge Amontillado Jerez, een eetlepel olijfolie en fijngemalen szechuanpeper. Laat het mengsel even trekken. Vorm er 4 strakke hoge tartaartjes van, zet ze op 4 borden. Haal de kleine slablaadjes en rucola door een vinaigrette van Jerez-azijn en olijfolie. Garneer de tartaar met de sla, rucola, gekonfijte tomaatjes en mooi krokant gebakken filodeeg met szechuanpeper ertussen.

Serveertip

Jerez



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top