Spinazie-kaastaart met verrassing
- Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-08-2006
′′http://i10.tinypic.com/30bh6qg.gif een van de lievelingsrecepten van mijn inmiddels volwassen en uitgevlogen kinderen. formaat aanpassen aan het aantal personen en moment van de dag. kan ook als voogerechtje: kleine flapjes maken
Ingrediënten
bladerdeeg, raclettekaas, diepvries-spinazie( niet fijngehakt), appel(s,liefst goudrenet), geconfijte gember + siroop,peper, zout, nootmuskaat, eidooierBenodigdheden
lage pyrex bakvorm, bakpapierVoorbereiding
bakvorm bekleden met bakpapier,spinazie ontdooien en nagenoeg al het vrijkomende vocht eruit knijpen.
Bereidingswijze
Vel bladerdeeg in de vorm, randen moeten iets opstaan (zonodig kleine velletjes aan elkaar plakken met water). Flinke laag raclettekaas erop,peper uit de molen en iets zout.
spinazie erover uitspreiden, zout en nootmuskaat, appel(s) in schijfjes snijden en op de spinazie leggen.Enkele gemberbolletjes kleinsnijden en over de appels strooien + enkele eetlepels siroop. Het geheel afdekken met bladerdeeg, de randen van het onder en bovenvel goed aan elkaar plakken met water,met losgeroerd eidooier bestrijken en bakken in een voorverwarmde oven (200°C + hete lucht) gedurende ongeveer 30 minuten, het deeg moet goudbruin zijn
Bron
eigen recept
Serveertip
warm opdienen, een pizzasnijder is erg handig
Laatste reacties
Heel erg lekker en een prima manier om het restje raclettekaas op te maken. Dit gaan we zeker vaker eten!
Hé, wat een leuk recept! Ik neem dit dus mee. Twee in mijn familie zijn vegetariër en dit is dus bovendien weer een lekker recept zonder vlees erbij. Dank je wel. Groetjes, Louise