Spinazie-kaastaart met verrassing

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2006

′′http://i10.tinypic.com/30bh6qg.gif een van de lievelingsrecepten van mijn inmiddels volwassen en uitgevlogen kinderen. formaat aanpassen aan het aantal personen en moment van de dag. kan ook als voogerechtje: kleine flapjes maken

Deel dit recept

Ingrediënten
bladerdeeg, raclettekaas, diepvries-spinazie( niet fijngehakt), appel(s,liefst goudrenet), geconfijte gember + siroop,peper, zout, nootmuskaat, eidooier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage pyrex bakvorm, bakpapier

Voorbereiding

bakvorm bekleden met bakpapier,spinazie ontdooien en nagenoeg al het vrijkomende vocht eruit knijpen.

Bereidingswijze

Vel bladerdeeg in de vorm, randen moeten iets opstaan (zonodig kleine velletjes aan elkaar plakken met water). Flinke laag raclettekaas erop,peper uit de molen en iets zout.
spinazie erover uitspreiden, zout en nootmuskaat, appel(s) in schijfjes snijden en op de spinazie leggen.Enkele gemberbolletjes kleinsnijden en over de appels strooien + enkele eetlepels siroop. Het geheel afdekken met bladerdeeg, de randen van het onder en bovenvel goed aan elkaar plakken met water,met losgeroerd eidooier bestrijken en bakken in een voorverwarmde oven (200°C + hete lucht) gedurende ongeveer 30 minuten, het deeg moet goudbruin zijn

Bron

eigen recept

Serveertip

warm opdienen, een pizzasnijder is erg handig

Laatste reacties

pauliens-verzameling avatar

Heel erg lekker en een prima manier om het restje raclettekaas op te maken. Dit gaan we zeker vaker eten!

alidada avatar
alidada 14-11-2008

Hé, wat een leuk recept! Ik neem dit dus mee. Twee in mijn familie zijn vegetariër en dit is dus bovendien weer een lekker recept zonder vlees erbij. Dank je wel. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten