1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Macadam ovenschotel

Macadam ovenschotel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-08-2006

Ingrediënten 6 personen


- 1 bloemkool
- potje room
- 1 kg gehakt
- 1 grote ui
- peterselie
- knoflook
- erwten (blik of diepvries)
- doos gepelde tomaten
- half potje tomatenpuree
- pili-pili
- bieslook
- 100 gr gemalen kaas



Een superlekkere ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Leg onderin de ovenschotel de halfgare bloemkoolroosjes en giet daarover het potje room.


-Meng de kilo gehakt met fijngesneden ui, look en peterselie.


-Leg het gehakt in de ovenschotel over de bloemkool met de room zodat het gehakt de bloemkool volledig bedekt.


-Laat een ui wat fruiten in een pannetje.


-Voeg dan de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe.


-Breng op smaak met wat bieslook en pili-pili.


-Leg vervolgens boven op het gehakt de erwten en verdeel ze over het gehakt.


-Daarbovenop doe je de hete tomatensaus en de gemalen kaas.


Bereidingswijze

Plaats het gedurende een uur in de oven op 180 a 200 C.

Serveertip

Warm serveren



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top