1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Rijstsalade met makreel

Rijstsalade met makreel

  • Japans, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-08-2006

Ingrediënten


400 gram droogkokende rijst ( bijv. basmati)
1 rettich wortel van ca. 300 gram (ook wel ramanas genoemd)
250 gram gerookte makreelfilet
halve komkommer
2 waspeentjes
yogurt
pittige mosterd (of mierikswortelsaus).
Citroensap
peper en zout.


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Frisse maaltijdsalade van makreel en rettich (ramenas) en mosterd. De laatste kan worden vervangen door mierwortel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst droog en laat goed afkoelen. Schil ondertussen de rettichwortel en snij deze fijn in een keukenmachine. Strooi er wat zout over en laat dit een uur intrekken. (Het zout onttrekt vocht aan de wortel.)
Vervolgens de wortel uitknijpen zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt.

Bereidingswijze

Als de rijst is afgekoeld kun je de rettich toevoegen.
De twee waspeentjes snij je in fijne reepjes en meng je ook door de rijst. Deze dienen voor de kleur.
Vervolgens de komkommer ontdoen van schil en zaadlijsten (in verband met vocht) en in kleine blokjes snijden.
De makreel in kleine stukjes snijden en samen met de komkommer toevoegen aan de rijst

In een kommetje vier eetlepels yogurt en drie theelepels mosterd mengen (of mierikswortelsaus)
Een beetje zwarte peper en citroensap naar smaak toevoegen.

Saus vlak voor het opdienen door de rijst mengen, of erbij serveren.

Serveertip

Als je meer kleur wilt (rettich en rijst zijn immers allebei wit) dan kun wat stukjes radijs, of een een halve gele paprika in stukjes erdoor mengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loginilse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loginilse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top