Zomerse bloemkoolsalade
- Vegetarisch, Salade
- 10-20 min.
Zomerse bloemkoolsalade, zo klaar!
Ingrediënten 4 recipe.people
bloemkool, (jong)belegen kaas, rozijnen, (rode)paprika, zonnebloempitjes, peterselie, (blik)ananas, zure room, kerriepoeder, peper, zout.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 539,99 kcal |
Koolhydraten | 63,52 g |
Eiwitten | 22,82 g |
Vetten | 19,52 g |
Voorbereiding
Snij de bloemkool in kleine stukjes, kook de bloemkool beetgaar en laat deze afkoelen.
Wel de rozijnen. Snij de paprika, ananas, peterselie. Snij blokjes kaas van 2*2cm.
Bereidingswijze
Mix de bloemkool, rozijnen, paprika, zonnebloempitjes, peterselie, kaas en ananas door elkaar. Maak vervolgens in een kommetje een dressing van zure room, peper, zout en flink wat kerriepoeder. Giet daarna de saus over de salade en mix alles tenslotte nog eens goed.
Serveertip
Met stokbrood en kruidenboter maak je het geheel compleet.