Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2006
  • Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels

    Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels

    Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*100 gram tortillachips *500 gram half-om-halfgehakt *200 gram milde salsa *4 grote ongeschilde aardappels *25 gram boter *1 krop ijsbergsla *1 blik mexico-melange van bonduelle, uitgelekt *4 el knoflookdressing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Helft van tortillachips fijn verkruimelen. In kom gehakt mengen met chipskruimels, 2 el salsa en 1/2 tl zout en peper. Van gehakt 4 ballen vormen. Aardappels in 25 minuten gaarkoken. In koekenpan boter verhitten en gehaktballen op matig vuur in 20 minuten rondom bruin en gaar bakken. IJsbergsla in reepjes snijden. In kom mexico-melange en knoflookdressing door sla scheppen. Rest van tortillachips over sla strooien. Gehaktballen uit pan nemen, vuur hoog zetten, 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren. Jus op smaak brengen met 3-4 el salsa, zout en peper. Gehaktballen met jus over 4 borden verdelen. Aardappels ernaast leggen, diep insnijden en in elk 1 el salsa scheppen. IJsbergsla erbij serveren.

Laatste reacties

chantalp avatar
chantalp 31-01-2007

Hoi Simone, Ik heb je recept meegenomen naar Assendelft. Leuk dat je recept van de dag bent. Groetjes Chantal

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten