1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. zeebaars met vleestomaten

zeebaars met vleestomaten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2006

Ingrediënten 4 personen


4 el. olijfolie - 4 ansjovisfilets, in kleine stukjes - 1 kleine ui, fijngehakt - 600 gram zeebaarsfilet, in 4 stukken - 400 gram vleestomaten - 200 cc witte wijn - peper en zout


Verder heb je nodig


Grote braadpan


In 20 minuten op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd ansjovis en ui als aangegeven

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ansjovisfilets zachtjes tot ze opgelost zijn. Voeg de ui toe en bak ze glazig. Roer alles goed door en leg de stukken zeebaarsfilet op de saus. Snijd de vleestomaten in dikke plakken en leg ze bij de vis. Voeg de witte wijn toe en draai het vuur hoog. Breng alles aan de kook. Draai het vuur weer laag en doe het deksel op de pan. Laat alles 8-12 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de filets. Let goed op, de vis mag niet te gaar worden, dan wordt hij droog en verliest smaak.

Serveertip

Serveer de vis met de saus en een lekkere groene salade.
Uit. Jan



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top