1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatensaus

Tomatensaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2006

Ingrediënten


2 grote uien - 4-6 el. olijfolie - 2 kg. rijpe tomaten - 1-2 tl. gedroogde oregano - 2 blaadjes laurier - zout,peper


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem - keukenmachine - zeef


Een prima basissaus voor tomatensoep of spaghettisaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de tomaten in stukken, de uien fijn.

Bereidingswijze

Bak de ui ca. 10 minuten op zacht vuur in 3 eetl. olie. Voeg de tomaten samen met de oregano en de laurier toe en kook alles in een open pan 30-45 min. tot een dikke saaus is ontstaan. verwijder de laurierblaadjes en pureer de saus. Roer er nog 1-3 el. olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Als soep:verwarm 5 dl tomatensaus met4-5 dl groente- of kippenbouillon en breng op smaak met zout en peper. Garneer met 4 el fijngesneden kruiien als bieslook, peterselie en/of basilicum.
Uit Libelle 28



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top