Bosvruchten-chocoladetaart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2006

Mmmmmm....deze taart heb ik al 3 keer gemaakt: 1 keer voor mijn verjaardag samen met de Aardbeien-yoghurttaart , 1 keer gewoon voor de lol en 1 keer voor de verjaardag van mijn zussen. Waanzinnig super verschrikkelijk smullen!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de taarten:
50 g cacaopoeder-
50 g pure (of bittere) chocolade, geraspt of in stukjes gebroken-
200 g gezouten roomboter-
4 eieren-
200 g zelfrijzend bakmeel-
1 theelepel bakpoeder-
4 eetlepels amandelschaafsel-
2 zakjes vanillesuiker-
melk-
Voor de taartvulling:
250 g mascarpone-
300 g bosvruchten (aardbeien, bramen, kersen, bessen, frambozen enz.), ontpit, blaadjes er af en gewassen-
4 eetlepels witte basterdsuiker-
Voor het chocoladeglazuur:
100 g roomboter-
100 g witte chocolade-
100 g poedersuiker-
4 eetlepels slagroom-
Verder:
boter om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven-
mixer-
2 springvormen (doorsnee 22 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvormen in met boter. Maak de taarten: Klop met de mixer de boter, de vanillesuiker en de suiker door elkaar. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. nadat je er een ei bij hebt gegooid, moet je wel steeds 2 min. kloppen voordat de volgende erbij gaat!! Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder erboven. Leg de mixer weg en schep met een lepel alles door elkaar tot een mooi beslag. Doe er ook een grote scheut melk in, zo wordt het niet te droog. Op het laatst kan de chocola en het amandelschaafsel er in. Verdeel het beslag over de twee springvormen, stop ze in de oven en haal ze er na een half uur weer uit. Laat ze afkoelen, doe ze op 2 borden en maak de vulling!! Dat doe je zo: Klop de mascarpone glad met de suiker. Schep voorzichtig het fruit erdoor en besmeer 1 taartbodem er mee. Druk de andere er stevig op. Maak dan het glazuur: smelt alle ingredi?nten in een kom boven een pan kokend water, roer het goed om en giet dit over de taart. Wacht nog even tot het hard is en....TAART!!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

spruittje avatar
spruittje 01-11-2020

geweldige taart al 6 keer gemaakt lekker fris door de vruchten en mascarpone leuk om bovenop te versieren met kerstchocolaatjes en slagroom

Dilemin avatar
Dilemin 20-07-2012

In de bereidingswijze voor de taarten staat dat ik de vanille suiker en suiker moet toevoegen, maar bij de ingrediënten staat niets vermeld over de suiker. Help??? Hoeveel suiker moet erin dan??

Iooryz avatar
Iooryz 26-01-2011

ziet er uit als een erg lekker recept. Ik ga het zeker proberen!

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 08-09-2006

Klinkt goed Tinka, gaan we ee keer proberen Bedankt groetjes Christa

pwiggers avatar
pwiggers 03-09-2006

Hoi Tinka Wat lijkt dit me een super lekkere taart. Heb hem favo gezet hoor! Groetjes, Petra

wooley avatar
wooley 03-09-2006

Hoi Tinka, Ik heb \'m favo gezet! Ga het eens proberen.. Greetz Jac

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten