Spiesen van gamba`s met een walnotenpesto

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Spiesen van gamba`s met een walnotenpesto

    Spiesen van gamba`s met een walnotenpesto

    Spiesen van gamba`s met een walnotenpesto

Een bijzonder voorgerecht dat u kunt voorbereiden en in de koelkast bewaart tot aan verdere bereiding . Ook heerlijk voor bij de Barbecue.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
12-16 grote ongepelde gamba?s 50 gr walnoten 4 el fijngehakte gladde peterselie 4 el fijngehakte verse basilicum 3 teentjes knoflook, gehakt 3 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el olijfolie extra vierge 2 el walnotenolie zout en versgemalen peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen, verwijder de koppen maar laat de staarten zitten. Verwijder het darmkanaal en leg de garnalen in een grote kom. Doe voor de pesto de walnoten, de peterselie, het basilicum, het knoflook, de Parmezaanse kaas en de olieen in een keukenmachine en hak ze goed fijn. Kruid het geheel met zout en peper. Voeg de helft van de pesto toe aan de garnalen in de kom, schud het geheel zodat alles grondig is gemengd en dek de kom af. Zet hem minstens 1 uur in de koelkast of laat hem 1 nacht marineren. Rijg de gamba?s aan spiesen en maak er twee inkepingen in. Gril ze 3-4 minuten op een hete barbecue of onder de grill natuurlijk. Serveer de garnalen met de rest van de walnotenpesto.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Doorsturen

Home Recepten