3 preien/2 zure appels/2 el zonnebloemolie/1,2 kg spinazie(panklaar)/versgemalen zwarte peper/1/2 tl gemalen nootmuskaat/zout/1 l kippenbouillon(visbouillon kan ook)/200ml kookroom/2el/citroensap/4 gerookte forelfilets
Bijzonder Afrikaans voorgerecht uit boodschappenkrant van de Jumbo
Snijd de prei in smalle ringetjes.Schil de appels en snijd deze in blokjes.Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de preiringetjes 4min.Voeg spinazie en appel toe en roerbak 3 min of tot de spinazie geslonken is.Voeg peper,nootmuskaat en zout toe. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10min.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.Voeg 150ml kookroom en citroensap toe. Snijd de forelfilets in reepjes en leg ze in diepe borden of kommen.Schep de soep erop en verdeel de rest van de room erover