1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Spinazie-appelsoep met forel

Spinazie-appelsoep met forel

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2006

Ingrediënten


3 preien/2 zure appels/2 el zonnebloemolie/1,2 kg spinazie(panklaar)/versgemalen zwarte peper/1/2 tl gemalen nootmuskaat/zout/1 l kippenbouillon(visbouillon kan ook)/200ml kookroom/2el/citroensap/4 gerookte forelfilets



Bijzonder Afrikaans voorgerecht uit boodschappenkrant van de Jumbo

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de prei in smalle ringetjes.Schil de appels en snijd deze in blokjes.Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de preiringetjes 4min.Voeg spinazie en appel toe en roerbak 3 min of tot de spinazie geslonken is.Voeg peper,nootmuskaat en zout toe. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10min.

Bereidingswijze

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.Voeg 150ml kookroom en citroensap toe. Snijd de forelfilets in reepjes en leg ze in diepe borden of kommen.Schep de soep erop en verdeel de rest van de room erover



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top