1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Penne met zalm, pijnboompitten en citroen

Penne met zalm, pijnboompitten en citroen

Door: tinkhoofd

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-07-2006

Ingrediënten 2 personen


200 g penne rigate-
1 pakje gerookte zalmsnippers-
3 eetlepels dille, fijngehakt-
1/2 citroen-
50 g pijnboompitten, geroosterd-
olijfolie extra vergine-
zout-
peper


Verder heb je nodig


Citroentrekker

Penne met zalm, pijnboompitten en citroen
Penne met zalm, pijnboompitten en citroen

Ik ben gewoon een enorme zalm-freak, hoeveel pasta's met zalm heb ik al wel niet op Smul staan? Drie?? Toch wil ik deze SUPER SMULLER er nog even bij zetten, zodat jullie hem ook kunnen maken!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de aanwijzing op het pak en giet hem af. Pers de citroen uit en roer het sap door de pasta, met een flinke scheut olie. Zet de pasta weer op een zacht pitje, zo blijft hij warm. Meng de zalm er door en kruid het met zout, peper en dille. Rasp met de citroen trekker mooie sliertjes schil van de halve citroen. Schep de pasta op de borden en strooi de pijnboom pitten en de citroensliertjes er op.

Serveertip

Een gebakken uitje er door maakt het iets pittiger. Ook lekker!!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top