Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Frans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
  • 8 kadetjes, doormidden gesneden
  • 400 gr rundergehakt
  • 25 gr broodkruimel
  • 3 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 80 ml tomatensaus
  • olijfolie, om te frituren
  • 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden
  • 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd
  • 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Steek rondjes uit de kadetjes met een vormpje van 4 cm.. U kunt er 24 uit de bovenlaag halen en 24 uit de onderlaag. Als de kadetjes erg dik zijn, snijdt u ze vervolgens met een kartelmes bij.
  • Doe het rundergehakt, de broodkruim, sjalotten, mosterd, worcestersaus, 1 el tomatensaus en wat zout en gemalen peper in een kom. Verdeel het mengsel in 24 porties ter grootte van een walnoot. Maak met natte handen ballen van de porties en vorm er koekjes van.
  • Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem voldoende olie om de bodem te bedekken en bak de koekjes op matige hitte ongeveer 1 minuut aan elke kant of totdat ze bruin zijn. Leg ze dan op een bakplaat.
  • Gril beide helften van de miniburgers licht. Leg op elk koekje een plakje kaas en gril het 1 minuut of totdat de kaas net begint e smelten.
  • Leg de burgers op de onderste helften van de broodrondjes. Leg daar de rucula bladeren, cornichonplakjes en de resterende tomatensaus op. Druk er voorzichtig de bovenste helft van de burgers op en steek een cocktailprikker door het midden. Serveer warm.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten