Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Frans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2006
  • Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

  • Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
  • 8 kadetjes, doormidden gesneden
  • 400 gr rundergehakt
  • 25 gr broodkruimel
  • 3 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 80 ml tomatensaus
  • olijfolie, om te frituren
  • 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden
  • 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd
  • 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Steek rondjes uit de kadetjes met een vormpje van 4 cm.. U kunt er 24 uit de bovenlaag halen en 24 uit de onderlaag. Als de kadetjes erg dik zijn, snijdt u ze vervolgens met een kartelmes bij.
  • Doe het rundergehakt, de broodkruim, sjalotten, mosterd, worcestersaus, 1 el tomatensaus en wat zout en gemalen peper in een kom. Verdeel het mengsel in 24 porties ter grootte van een walnoot. Maak met natte handen ballen van de porties en vorm er koekjes van.
  • Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem voldoende olie om de bodem te bedekken en bak de koekjes op matige hitte ongeveer 1 minuut aan elke kant of totdat ze bruin zijn. Leg ze dan op een bakplaat.
  • Gril beide helften van de miniburgers licht. Leg op elk koekje een plakje kaas en gril het 1 minuut of totdat de kaas net begint e smelten.
  • Leg de burgers op de onderste helften van de broodrondjes. Leg daar de rucula bladeren, cornichonplakjes en de resterende tomatensaus op. Druk er voorzichtig de bovenste helft van de burgers op en steek een cocktailprikker door het midden. Serveer warm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

comidadetoni avatar
comidadetoni 12-07-2013

Iets groter en dan 3 p.p. gelden ze ook als goed hoofdgerecht! Heb de saus vervangen door basilicummayonaise.. Heerlijk!

hyacintje avatar
hyacintje 26-12-2012

Gisteren deze minihamburgertjes gemaakt, een succes!!

hyacintje avatar
hyacintje 30-09-2012

Leuk voor mijn dochters verjaardag, ik neem je recept mee.

Corina1982 avatar
Corina1982 17-11-2011

ziet er heerlijk uit...ga het eens proberen op een verjaardag lijkt me lekker!!! dank je wel neem het graag van je mee

tisjken1 avatar
tisjken1 18-12-2009

geheel eens iets anders,bedankt neem ik gelijk mee. Wat die amusefan schrijft,moet je niets van aantrekken.Je hebt toch niet geschreven dat het je eigen recept was!!!!!!!!Gr Anita Je hebt

knofje33 avatar
knofje33 20-03-2009

erg leuk! of het nu uit een boek komt of niet. wij hebben er heerlijk van gesmuld.

amusefan avatar
amusefan 17-01-2009

Beetje typisch. Dit recept plus precies dezelfde foto staat in een boek over amuses, uitgegeven in Australië in 2004. En vervolgens in 2004 ook in het Nederlands uitgegeven door Uitgeverij De Lantaarn uit Soest. Hoe zit dat beste Marianne?

martien22 avatar
martien22 14-12-2008

Hallo Marianne, Ik ben lang niet meer op Smulweb geweest, maar een van de eerste dingen die ik tegenkwam was een recept van jou. Ziet er als altijd gelikt uit. Ik ga ze ook eens maken. Groetjes, Martien

saadenka avatar
saadenka 03-10-2008

Mijn vriend is gek op hamburgers en cheddar dus een schot in de roos! dank je wel. Groetjes Karin

tonia1947 avatar
tonia1947 12-11-2006

Ziet er echt mooi uit en lijkt me ook lekker. Ga ze zeker een keer maken. Vooral voor de kleinkinderen ook leuk. Groetjes Tonia.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten