noten-vijgenbrood

  • Frans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2006

heerlijk brood voor bij lekkere kaas of een salade

Deel dit recept

Ingrediënten
*450gr ciabatta brood mix (koopmans)
*2 eetlepels olijfolie+ voor invetten
*60gr walnoten
*100gr gedroogde vijgen
*1 bos basilicum
*3 eetlepels honing
*60gr zonnebloempitten
*zeezout/peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm

Voorbereiding

*Doe de broodmix in een kom met 300ml water (dus geen 400ml) en de olijfolie.Kneed hiervan in ca 5 minuten een glad deeg
*Hak de walnoten grof
*Snijdt de vijgen in dunne plakjes en scheur de basilicum in reepjes.
*Meng de honing vijgen walnoten zonnebloemputten en basilicum luchtig door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
*Laat het deeg afgedekt 45min rijzen.

Bereidingswijze

verwarm de oven op 220 graden (hetelucht 200)
en vet de cakevorm in. Doe het gerezen brooddeeg in de cakevorm en bak het brood midden in de oven in ca 40 minuten gaar.

Serveertip

lekker met diverse soorten kaas (camembert, chaumes of bleu d'auvergne, chevre)
Een zuid-afrikaanse rode wijn smaakt er super bij. Of serveer met een lekkere salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten