1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Zerde

Zerde

Door: sufi_delight

  • Arabisch, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2006

Ingrediënten


Twee en halve liter water,
225 gr gewassen rijst,
350 gr honing,
6 el Arrowroot,
1 tl. Saffraan,
1 dl water,
2 tl. kaneel (naar wens),
halve dl rozenwater

Garnering:
150 gr goudkleurige rozijnen,
150 gr pijnboompitjes, blanke amandelen of ontvelde pistaches nootjes,
150 gr granaatappel zaadjes



Zerde is een feestelijk gerecht dat al tenminste zeshonderd jaren populair is in Klein-Azie,
bij huwelijksfeesten, geboorte vieringen en tijdens de eerste tien dagen van Muharram.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng het water aan de kook. Voeg de rijst toe, verlaag de hitte de hitte en sudder 20 minuten, tot de graankorrel door en door gaar is gekookt. Roer er de suiker door, verhoog de hitte en breng snel aan de kook. Laat het 5 minuten doorkoken.

Bereidingswijze

Los arrowroot en saffraan op in 1 dl water, en voeg aan de rjst toe. Voeg kaneel (indien gewenst) toe en rozenwater. verlaag de hittebron en sudder nog eens 5 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de Zerde 5 minuten rusten. Schep de Zerde over in een schaal en laat het enkele uren goed koelen. Garneer met rozijnen, noten en granaatappel zaadjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sufi_delight
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top