1. Home
  2. Recepten
  3. Hamburger Mexicana

Hamburger Mexicana

Door: chaootje

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-07-2006

Ingrediënten


4 tarwebollen (zak ? 6 stuks)
4 blaadjes sla,
1 el zonnebloemolie (C1000)
gewassen en gedroogd
1 tomaat, in plakjes
1 ui, in ringen
Tabasco
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook, gepeld
1 el limoensap
4 el zure room
versgemalen peper, zout
4 hamburgers




Bron: www.C1000.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de avocado, wip de pit eruit en trek de schil van de vrucht. Prak het vruchtvlees met het uitgeperste teentje knoflook, het limoensap en de zure room met een vork door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en Tabasco naar smaak. Verhit de barbecue en bestrijk de hamburgers met olie. Gril ze op het rooster boven de gloeiende aan beide kanten bruin en naar wens in ? 6-8 min. ros? of gaar. Neem ze uit de pan en bestrooi ze naar wens met peper en zout. Snijd de tarwebollen open en verdeel de sla erover. Leg de hamburgers erop. Schep de avocadosalsa erop en verdeel de tomaat en de ui erover. Serveer direct. Lekker met een salade.

Bron

C1000



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top