Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2006
  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

  • Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

    Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, ovenschotel

Bereidingswijze

Verhit een klontje margarine in een Braadpan en fruit de ui 2 minuten, voeg het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook bij.
Voeg ook de afgeriste tijmblaadjes en klein gemaakte rozemarijnnaaldjes en oreganoblaadjes toe (of de Provencaalse of Italiaanse kruiden). Bak rul, voeg dan de courgetteblokjes en tomaatstukjes toe en kook dit zachtjes, met het deksel op de pan, ca. 5 minuten tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Bedek de bodem van de ingevette ovenschotel met de helft van de aardappelplakjes. Schep hier het courgette/gehaktmengsel op. Leg hier de andere helft van de aardappelplakjes op. Bedek vervolgens met de tomaatplakken. Bestrooi licht met wat peper en zout en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin begint te kleuren en alles een beetje bubbelt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1349264030 avatar
mobiel_1349264030 17-06-2019

Heerlijk! Recept is prima zo, niets aan veranderen. We hebben gesmuld. Meeste ingrediënten uit eigen tuin. Een aanrader~!

Marianvanderoedel avatar
Marianvanderoedel 07-11-2017

Al een paar keer gemaakt. Vooral heerlijk met verse kruiden,Ik maak het met rundergehakt.

MarcBorburgh avatar
MarcBorburgh 07-12-2016

Gisteren gemaakt, inderdaad een beetje smaakloos, het lijkt op een lasagna vulling. Zou beter zijn met een blikje tomaten puree en wat eieren om de vulling lekker stevig te krijgen. Paar druppeltjes Tabasco zou wat meer bite geven.

ellabella0 avatar
ellabella0 02-07-2016

ik heb hem net gemaakt maar er zat geen smaak aan. Het maakte niet uit hoeveel zout ik er ook bij deed er kwam gewoon geen smaak aan. Ook is het erg nat op de bodem... komt hier jammer genoeg niet meer op tafel.

Kaliraki avatar
Kaliraki 30-11-2015

ik heb ´m vandaag gemaakt. De smaak was prima, maar voor mij mag er wel 1 kg aardappelen in. Dan krijg je de bodem zowel als de top goed bedekt met aardappel. Het zal zeker vaker hier op tafel komen.

moniquek1 avatar
moniquek1 10-04-2015

gisteren je courgette schotel gemaakt en vandaag nog een deel ervan gegeten. Het was erg lekker alleen jammer dat je het niet mooi op je bord krijgt, het valt dan uiteen. Ga hem zeker vaker maken. Groetjes Monique

MariitMW avatar
MariitMW 05-06-2014

Deze schotel is ondertussen als favoriet voor het avondeten met mijn collega's op werk! Dankjewel!

mobiel_1350845129 avatar
mobiel_1350845129 28-10-2012

Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd. Het was erg lekker en ik vond het heerlijk dat er allemaal gezonde ingredienten in dit recept verwerkt zijn. (behalve de kaas dan..) maar bij mij zag de ovenschotel er helemaal niet zo uit zoals hierboven. Is dat bij jullie ook zo? & de hele ovenschotel viel uit elkaar toen ik hem wou opscheppen.. hebben jullie dat ook? & hebben jullie misschien tips?

Foxes_Blood avatar
Foxes_Blood 17-10-2012

Het staat nu in de oven en ik ben zeeer benieuwd. Ik heb ook de hoeveelheden ongeveer gehalveerd zodat het allemaal in m`n ovenschaal en in mijn combi-oventje past. Het ging net! Ik heb wel de volle 600 gr aardappelpartjes gebruikt. Die zaten in een zakje, maar die zijn nooit helemaal goed voorgegaard: prik gaatjes in de zak en leg nog even in de magnetron (~3 min op 400-600W zou genoeg moeten zijn) Let op dat het geen moes wordt. (en voor een combi: dat je dat doet voordat je de oven voorverwarmd, anders zit je met een gesmolten plastic zakje!) Dan zijn die tenminste goed gaar. Iemand nog tips voor een koemelkvrije versie? Hoe doe je dat bijvoorbeeld met geitenkaas, in blokjes door gehaktmengsel heen doen of juist over de bovenkant verspreiden? (ik hou niet erg van geitenkaas, dus andere suggesties zijn ook welkom! Zo moeilijk om een ovenschotel te vinden zonder melk, room of kaas erin..)

nschoot avatar
nschoot 28-08-2012

Was zeer smakelijk en geslaagd! Ik heb het halfom gehakt vervangen door rundergehakt (bakt beter rul) en er een bakje spekreepjes doorheen gedaan (bij het bakken van de uien).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten