Dubbelcake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2006

Deze grappige taart heb ik net uit de oven gehaald!! Hij is super lekker en makkelijk. Ik maakte hem omdat de een zegt ik wil chocoladetaart en de ander zegt neee gewone cake. Deze cake is het allebei!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 g roomboter-
200 g witte basterdsuiker-
200 g zelfrijzend bakmeel-
4 eieren-
2 zakjes vanillesuiker-
50 g amandelschaafsel-
zout-
cacaopoeder-
melk-
boter om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (22 cm doorsnee)-
mixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop met de mixer de boter, de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Klop 1 voor 1 de eieren er door. Klop wel steeds 2 min. voor dat je het volgende ei erbij gooit. Zeef het zelfrijzend bakmeel en wat zout erboven. Leg de mixer weg en schep met een lepel het beslag luchtig door elkaar. Roer er een flinke scheut melk door zo wordt het lekker smeuiig. Gooi de amandelen er ook bij. Schep de helft van het beslag in een andere kom en roer er een heleboel cacaopoeder door, zodat het lekker naar pure chocola smaakt. De andere helft van het beslag laat je gewoon zo. Vet de spring vorm in met boter en schep de ene helft vol met gewoon beslag en de andere helft met chocoladebeslag. Doe het NIET boven op elkaar zo als bij marmercake, maar naast elkaar, dan heb je een leuk bruin-wit effect. Zet de cake in de oven en bak hem 3 kwartier. Lik intussen de beslag kommen af. Of lees de Donald Duck (of de krant). Haal de cake uit de oven. Snij hem in stukken en...VRETEN MAAR!!

Serveertip

Spuit er een heleboel slagroom op en versier hem met aardbeien of frambozen.
Je kan ook stukjes pure chocola door het chocoladebeslag roeren. nog lekkerder!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten