1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zelf gemaakt roomijs

Zelf gemaakt roomijs

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2006

Ingrediënten


350 ml melk-150 gram suiker-200 ml room-3 eierdooiers.


Verder heb je nodig


-mixer met kloppers-kom-ijsmachine.


Onlangs kocht ik een roomijsmachientje,waarbij een recept zat om koudbereid ijs te maken.
Intussen heb ik hier een heuse proeverij!!
Vriendjes en familie vinden het superlekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Klop de eierdooiers met de suiker los.

Bereidingswijze

-Voeg de room en de melk te samen en giet bij de eierdooiers en de suiker.
-Klop het geheel op.
-Giet in de ijsmachine en laat gedurende 45 minuten of langer draaien.(hangt van de machine af).
-Plaats het daarna nog even in de diepvries!
-Soms zet ik de knop op gewone ijsbereiding dan weer eens op soft ijs.

Serveertip

-Opletten want je bent iedere dag ijs aan het maken...zo lekker!!!
-zelfs mijn moeder die op visite kwam vroeg nog bolletjes bij!!!
-Garneren naar keuze,met chocoladesaus,aardbeien of gewoon op een hoorntje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top