1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Kaaspastei, orientaalse

Kaaspastei, orientaalse

  • Multi-cultureel,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-07-2006

Ingrediënten


-10 plakjes diepvries bladerdeeg
-klontje boter
-500 g feta of andere zachte (schapen)kaas ( schapenkaas vind ik persoonlijk lekkerder)
-4 eieren
-1/4 Liter bulgaarse yoghurt
-zout,peper
-50 g geraspte Parmezaanse kaas.


Verder heb je nodig


Een cakeblik (inhoud 1 1/2-2 liter)


Lekkere kaaspastei, komt van het magriet kookboek. je kan door het kaasmengsel ook wat kruiden roeren, zoals oregano of bieslook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg plat neer en laat ze in circa 5 min. ontdooien.

Beboter vervolgens de cakeblik. Bekleed de bodem en de zijkanten van het cakeblik met plakjes bladerdaag, plak de randen met water aan elkaar. Bewaar 3 plakjes deeg voor het deksel. Verbrokkel de kaas in een kom en er 3 eieren en de yoghurt door. breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schep het kaasmengsel in het cakeblik en dek de bovenkant met de plakjes deeg, en plak de randen met water aan elkaar. Prik met een vork gaatjes in het deegdeksel. Roer de overgebleven ei met parmezaanse kaas los en bestrijk de bovenkant ermee. Zet het cakeblik op het rooster in de oven en laat de pastei bij 240 celcius in circa 35 minuten bakken. Even laten afkoelen, en warm of koud serveren.

Serveertip

Lekker met een salade!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van misamisa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van misamisa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top