Zelf gerookte zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Zo lekker heb ik nog nooit zalm gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr zalmfilet
1 el ahorn stroop of honing
2 el Dyon mosterd
2 tl versgemalen peper
2 el houtmot (adler en apple)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoven

Voorbereiding

Maak een mengsel van stroop, mosterd en peper en smeer hiermee de zalm in. Laat het een uur intrekken.

Bereidingswijze

Prepareer de rookoven volgens de beschrijving. Leg de zalm op het rooster met de velkant naar beneden.
Zet het rook oven op het vuur. Sluit het deksel als het begint de roken en draai het vuur lager. Dan nog 20-25 minuten roken.

Serveertip

Heerlijk als voorafje bij een salade, maar ook als warme maaltijd bij aardappelen en peultjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inge1956 avatar
inge1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten