Pasta al forno con pomodori e mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2006

Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven.
Het zou verboden moeten worden... zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • extra vierge olijfolie
  • 1 fijngehakte witte, zoete ui
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes van goede kwaliteit
  • 2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld
  • een flinke handvol basilcumblaadjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 400 gr orecchiette
  • 4 flinke handenvol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas, (neem a.u.b. parmezaan van goede kwaliteit en zeker niet dat spul uit een zakje, dat heeft niks met kaas te maken!)
  • 3 bollen goede mozzarella van elk 150 gr.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
ovenschaal
keukenmachine,blender of staafmixer

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Grote pan gezouten water opzetten. In een passende pan een flinke scheut olijfolie gieten en daarin de ui, knoflook en pepertjes 10 minuten heel zachtjes bakken tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Bij gebruik van verse tomaten met een scherp mesje de kern eruit halen. 40 seconden in het kokende water leggen tot het vel loskomt. Uit de pan scheppen met een schuimspaan en koud afspoelen in een vergiet. De pan van het vuur halen.

Bereidingswijze

De tomaten ontvellen, ontzaden en in stukjes hakken. Bij de uitjes en knoflook in de pan doen met een klein glaasje water
(Ikzelf heb het vocht dat vrijkwam bij het ontvellen en ontzaden van de tomaten erbij gedaan.) Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
Alles pureren en de basilicum erin snipperen, op smaak maken met peper en zout en de wijnazijn.
Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken. Laten uitlekken en met de helft van de saus en een handje parmezaan omhusselen.
Ovenschaal invetten met olie. Laagje pasta in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een in plakken gesneden bol mozzarella. Dit herhalen tot alles op is en eindigen met een flinke laag kaas. Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Serveertip

Italianen schijnen dit ook koud te eten of op kamertemperatuur.

Uit: Jamie's Italie van Jamie Oliver.

Laatste reacties

jeirdolleke avatar
jeirdolleke 18-02-2007

Hallo, Ik wilde je even laten weten dat ik je receptje heb meegenomen. Groetjes,Tilly

elsa_h avatar
elsa_h 13-08-2006

ik heb deze even bij je meegenomen hoor gr Yvonne

harmony avatar
harmony 14-07-2006

Ziet er goed uit! Maar ja, dat hebben alle recepten van Jamie Oliver. Bedankt voor het plaatsen. Groet, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten