Gefrituurde krieltjes met smul-dip

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-07-2006

Vandaag ben ik met school naar een biologische boer geweest, we kregen een rondleiding op de boerderij en we mochten ook helpen op het land. Toen gingen we ook koken we hebben 3 SUPER SUPER LEKKERE gerechtjes gemaakt allemaal met zelf geoogste dingen, echt gaaf!! Dit is er 1 van. AANVALLEN!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g krieltjes, in de schil voorgekookt-
6 eetlepels kwark-
3 eetlepels mayonaise-
1/2 eetlepel citroensap-
2 theelepels honing-
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt-
1 eetlepel peterselie, fijngehakt-
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden-
1 teentje knoflook, fijngehakt-
zout-
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan

Bereidingswijze

Verhit een flinke laag olie in de frituurpan en bak de krieltjes tot ze lekker bruin en knapperig zijn. Haal de krieltjes er uit en strooi er wat zout over. Maak het dipsausje van de rest van de ingredi?nten.

Serveertip

Eigenlijk was het frituren een nood oplossing, het was de bedoeling dat we de krieltjes gingen bakken in een koekepan. Maar het fornuis deed het niet en de frituurpan wel en daar kwam dit uit!! Dus je kan de aardappeltjes ook gewoon bakken.

Laatste reacties

kimbaminou avatar
kimbaminou 18-04-2008

Lijkt me lekker. Neem ik graag mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten