1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kersenkoek

Kersenkoek

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2006

Ingrediënten


1 glas opgelegde kersen of 600 gr verse,
3 eieren,
100 gr suiker,
200 gr bloem,
1 zakje bakpoeder,
20 cl room.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de eieren in een kom en klop ze op samen met de suiker. Voeg de bloem en het bakpoeder met kleine beetjes tegelijk toe en roer het beslag goed om klontjes te vermijden. Giet nu ook nog de room erbij en roer weer goed door (wie het iets lichter wil kan half room, half afgeroomde melk gebruiken). Tenslotte nog de helft van de kersen bij het beslag doen.

Bereidingswijze

Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm. Strooi de rest van de kersen eroverheen en laat alles een kwartiertje rusten. Bak de koek tenslotte ca 40 min in een oven op 180 graden. Laat enkele uren afkoelen alvorens op te dienen.

Serveertip

Het recept kan ook met ander fruit: appel of peer, aardbeien, bessen, steenfruit zoals abrikozen, pruimen of perziken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top