1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Tomatensoep

Tomatensoep

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2006

Ingrediënten 10 personen


Tomaten
1 zak Uien
1 pakje maggi tomatensoep
1 pak gezeefde pommodoro
Blikje asperges
Room.


Verder heb je nodig


Pan
Draaizeef
Schaal
Garde
Mes
Snijplank



Ouderwets lekkere tomatensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de asperges in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Snij de tomaten doormidden en doe ze in een grote soeppan.
Schil de uien halveer ze en doe ze bij in de pan.
Voeg water toe en breng aan de kook.
Laat zeker 1,5 uur koken.
Zeef het vocht en vang dit op in een schaal.
Haal de drap die overblijft door een draaizeef en voeg dit weer toe aan het vocht.
Breng het geheel opnieuw aan de kook.
Voeg de maggie tomatensoep onder stevig roeren toe en roer goed door.
Voeg daarna de andere ingredienten toe.
Even doorwarmen(niet koken!!) klaar.

Serveertip

Ook lekker met gehaktballetjes en rijst in plaats van asperges.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top