1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2006

Ingrediënten 4 personen


1 Teentje knoflook.

Boter.

750 gram geschilde Aardappelen.(hardkokend)

Peper en zout.

0.25 liter melk

4 dl. Room


Verder heb je nodig


Pan.

Schaal.

Keukenpapier.

Mes.

snijplank.

Alu folie.


Klassiek aardappelgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de aardappelen in schijfjes.

Was de aardappelen.

Vet de ovenschaal in.

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

Leg de aardappelen in de schaal (dakpannsgewijs)

Roer de melk, de room en de kruiden door elkaar.

Pers er een knoflookteentje door.

Gooi het mengsel over de aardappelen.

De aardappelen moeten bijna onder het vocht staan.

Snij de boter ik kleine blokjes en verdeel over de gratin.

Dek af met alu folie en zet een uurtje in de oven.

Voor het serveren even een kwartiertje in de oven zonder alufolie op 200 graden en klaar!.

Serveertip

Het is erg lekker om als je de gratin voor het uitserveren in de oven zet deze te bestrooien met geraspte kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top