1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Aardbeientaart
  6. FRANSE AARDBEIENTAART VAN DE PLAAT

FRANSE AARDBEIENTAART VAN DE PLAAT

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2006

Ingrediënten 16 personen



taart
(voor een ovenplaat van 34 x 44 cm. 12 tot 15 personen)

- 10 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
- 1 pak bruine bonen (om blind te bakken)
- bakpapier
- 1 eigeel
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 liter banketbakkersroom
- 1 kilo aardbeien
- 1 zakje taartgelei(of 1 scheut balsamicoazijn en 1 zakje vanillesuiker)
- takje munt

Banketbakkersroom

- 1 liter melk
- 1 vanillestokje
- 200 gram suiker
- 3 eierdooiers
- 80 gram custard


Verder heb je nodig




FRANSE AARDBEIENTAART VAN DE PLAAT
FRANSE AARDBEIENTAART VAN DE PLAAT

De bodem is van bladerdeeg, de topping bestaat uit een berg vers fruit naar keuze met daartussen een laag banketbakkersroom. Hij is groot, dus het deelt lekker uit. Je kunt hem natuurlijk ook in het klein maken, dan gewoon van alles de helft

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Banketbakkersroom
- Houd een kopje koude melk achter. Breng de rest, samen met het opengesneden vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook en laat 15 minuten trekken.

Doe de eierdooiers in een beslagkom en klop met de rest van de suiker schuimig. Voeg de custardpoeder en de koude melk toe en mix dit weer even.

Verwijder het vanillestokje, schraap met een lepeltje de zwarte zaadjes eruit en roer dit door de hete melk. Doe iets hete melk bij het custardmengsel, roer en voeg dit bij de rest van de hete melk. Breng dit aan de kook, terwijl je goed roert, tot de pudding dik wordt.
Stort dit in een wijde schaal en bestrijk de bovenkant met boter om velvorming tegen te gaan. Dek af met plastic folie. Roer voor gebruik goed door.

Bereidingswijze


Taart
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet de ovenplaat in met boter en bekleed dit met de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen met koud water, laat ze iets overlappen en plak de randen op elkaar
- Bedek dit met bakpapier en prik er met de vork gaten in. Bedek dit met de bakbonen en bak dit 15 minuten in de oven. Verwijder de bonen en bakpapier
- Roer het eigeel los met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water. Kwast de taartbodem hiermee helemaal in en bak hem nog ca. 5 minuten tot hij goudbruin is
- Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een plastic zak
- Was de aardbeien, ontdoe ze van de kroontjes en snijd zonodig doormidden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip


Vanillesuiker
Er gaat niets boven de overherlijke geur en smaak van echte vanille, maar het is nogal duur.
Gelukkig kun je hem meerdere keren gebruiken. Spoel af en laat drogen. Bewaar het stokje in een potje met suiker tot je hem weer nodig hebt.
Je kunt hem zo'n drie keer gebruiken en je maakt zo bovendien zelf een heerlijke vanillesuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top