1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. patat friet

patat friet

Door: ch3f

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2006

Ingrediënten 2 personen


400 gram lichtkruimige aardappelen en olie. Arachide-olie is het beste, frituurolie of zonnebloemolie kan ook. Minimaal 2 liter. Bak niet meer dan 400 gram tegelijk, dan koelt de olie te ver af en krijg je vette patat.


Verder heb je nodig


Frituurpan, thermometer


De lekkerste patat friet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij er patat friet van. Bewaar de patat friet in ijswater.

Bereidingswijze

Eerst moet de patat worden voorgebakken: verwarm de olie tot 140 graden en bak de patat 7 minuten. Haal de patat uit de frituur en verwarm de olie naar 190 graden. Gooi de patat nogmaals in de frituur en bak ze in 3 a 4 minuten af. Spreid de patat ergens op uit en bestrooi het met een beetje zout.

Serveertip

Kijk uit dat je niet in je vingers bijt!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ch3f
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top