MARINADE VOOR KIP OP BBQ

  • Afrikaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2006

een lekker marinade voor een malse kippenbout..

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1400 g kippenbouten bij het lid in halve gelijke grote delen verdeeld
1 ui, zeer fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn
1 tot 2 e honing
50 ml tomatenketchup
25 ml worcestersaus
1 e citroensap
1 vol t paprikapoeder
50 ml olie
1 t aromat
1 tot 2 t zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng water in een pan aan kook en voeg kip eraan toe. Laat voor 5 tot 10 min op zacht vuur koken en laat erna uitlekken en afkoelen. ( de koken van de kip dient dat de kip op de BBQ goed gaar worden)
2. Meng ingrediënten voor marinade en marineer kip voor tenminste 4 uur erin.
3. Rooster kip op matig tot zacht kolen terwijl je ze steeds met marinade bedruipen.

Serveertip

Serveer warm.

Deze kip kan ook in de oven klaar gemaakt worden en dan hoeven ze niet vooraf te koken.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 28-08-2009

Lekker, neem ik mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten