sateh van varkenshaas of kipfilet

  • Indonesisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-07-2006
  • sateh van varkenshaas of kipfilet

    Sateh van varkenshaas of kipfilet

    Sateh van varkenshaas of kipfilet

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 800 gram varkenshaas of kipfilet

- 1 teen knoflook

- 1 duimkootje verse gember

- 1 dl. ketjap manis

- 1 dl. (archaide- of mais-) olie

- 2 eetl. bruine suiker

- sap van een halve citroen

- 1 theelepel peper

- 2 theelepels zout

- 12 satehprikkers

voor de saus

- 1 ui

- 1 eetlepel olie

- 2 theelepels sambal

- 4 flinke eetlepels pindakaas

- ca. 1 dl. water (of kokosmelk)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas (of kipfilet) in blokken van 2 cm.



Leg de satehprikkers in koud water


Bereidingswijze

- Schil de gemberwordtel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus.



- Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade.



- Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken.



- Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht.



- Gril de sateh's op de bbq in ca. 10 minuten gaar



saus

- Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal.



- Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas



- Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water(of kokosmelk; vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.

Serveertip

Sateh met saus en afgebakken stokbrood, kroepoek en atjar tjampoer

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sebastiaan_hop avatar
sebastiaan_hop 03-06-2018

Dit is echt lekker! Bedankt.

Mjanneke avatar
Mjanneke 15-07-2015

Gisteren gemaakt en we hebben er met zijn negenen heerlijk van gesmuld. Bedankt voor het delen!

DeeJee1972 avatar
DeeJee1972 23-08-2013

Geweldig recept! Ik krijg er heel wat complimenten over en zo simpel te maken. Dank je!!

zoetmusje avatar
zoetmusje 08-01-2013

echt super heerlijk,zo maak ik ook sate,maar niet met gember,dat mag ik niet hebben.de sate saus maak ik ook wel als ketjap saus,heerlijk,over de sate.

zoetmusje avatar
zoetmusje 08-01-2013

echt super heerlijk,zo maak ik ook sate,maar niet met gember,dat mag ik niet hebben.de sate saus maak ik ook wel als ketjap saus,heerlijk,over de sate.

thegreen avatar
thegreen 23-11-2012

Erg lekker! Ik doe door de marinade ook nog een theelepel honing bij :)

hermien1971 avatar
hermien1971 20-05-2009

geweldig dit recept is goed te doen in het dieet van mijn zoontje. (gluten en melkvrij )nou kan hij toch sateh meesmikkelen

gitte50 avatar
gitte50 07-01-2009

neem het recept mee , mmm lijkt me heerlijk groetjes gitte

deonart avatar
deonart 28-07-2006

deze neem ik mee, bedankt! Deon

sonja13091976 avatar
sonja13091976 24-07-2006

Ik had het meteen de dag erna gemaakt en m\'n vriend vond het erg lekker. Van het weekend heb ik de marinade nog een keer gebruikt voor de sateetjes op de BBQ. Wel met eigen pindasaus maar net zo lekker!! THANKS! Sonja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten