
Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!
- 800 gram varkenshaas of kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 duimkootje verse gember
- 1 dl. ketjap manis
- 1 dl. (archaide- of mais-) olie
- 2 eetl. bruine suiker
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 12 satehprikkers
voor de saus
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels sambal
- 4 flinke eetlepels pindakaas
- ca. 1 dl. water (of kokosmelk)
Snijd de varkenshaas (of kipfilet) in blokken van 2 cm.
Leg de satehprikkers in koud water
- Schil de gemberwordtel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus.
- Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade.
- Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken.
- Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht.
- Gril de sateh's op de bbq in ca. 10 minuten gaar
saus
- Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal.
- Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas
- Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water(of kokosmelk; vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.
Sateh met saus en afgebakken stokbrood, kroepoek en atjar tjampoer
sebastiaan_hop 03-06-2018
Dit is echt lekker! Bedankt.
Mjanneke 15-07-2015
Gisteren gemaakt en we hebben er met zijn negenen heerlijk van gesmuld. Bedankt voor het delen!