1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Viskroketjes

Viskroketjes

Door: eoliveira

  • Afrikaans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2006

Ingrediënten


1/2 kg gezouten en gedroogde kabeljauw
1 kg kruimige aardappels
1 bos ui
1 tenen knoflook
2 stengels prei
2 stengels bosui
milde olijfolie
3 eieren, losgeklopt


Verder heb je nodig


Wol of een diepe koekenpan


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gedroogde kabeljauw een halfuur in water. Kook hem dan 30 min in vers water.Wrijf hem daarna fijn tussen de vingers. Kook de aardappels in de schil, verwijder de schil en stamp ze fijn. Hak de peterselie, ui, knoflook, prei en bosui zeer fijn. Fruit ui, knoflook, prei en bosui in wat olijfolie. Haal van het vuur en voeg peterselie, losgeklopte eieren, fijngewreven wis en gestampte aardappel toe. Verhit in wok of diepe Koekenpan een laag olie. Verhit je handen in met olijfolie en vorm kroketjes. Laat de kroketjes direct in de olie glijden en bak een aantal op matig vuur mooi bruin. Haal ze uit deolie en laat uitlekken.

Serveertip

De kroketjes kunnen warm of op kamertemperatuur gegeten worden,als snach of als voorgerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eoliveira
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top