1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Knoflook-korianderbahmi

Knoflook-korianderbahmi

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2006

Ingrediënten 4 personen


*Halve zak Conimex Mie (nestjes) *400 gr hamlapjes *Conimex Ketjap Marinade *Conimex Wok Olie *Bamigroentepakket (600 gr) *Conimex Woksaus Thaise *Knoflook *Koriander *1 beker (400 ml) Conimex Indonesische Pinda Sat?saus *3 eetlepels fijngehakte koriander



Bevat per portie:
Energie 850 Kcal
Eiwitten 40 gr
Vet 30 gr
Koolhydraten 106 gr

Prijs per persoon:
ca. 2,45

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd ondertussen de hamlapjes in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie. Rijg de vleesblokjes aan 12 sat?stokjes. Laat 2 minuten staan om te marineren. Rooster de sat? op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Regelmatig keren. Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 3 minuten. Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door. Verwarm ondertussen de sat?saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander, leg de sat? ernaast en schenk er wat sat?saus over. Geef de rest van de sat?saus er apart bij.

Serveertip

Voeg aan de bami stukjes vers fruit zoals banaan en ananas toe. Ook uitgebakken spekjes zijn lekker om er aan toe te voegen.

Dit milde gerecht is ook geschikt voor kinderen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top