Dame Blanche

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2006

Echte Dame Blanche is wit vanilleijs met bruine chocoladesaus... Dit is bruin chocoladeijs met witte chocoladesaus!!! Heerlijk echt waar!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eidooiers-
100 g poedersuiker-
250 ml volle melk-
4 dl slagroom-
25 g cacaopoeder-
1 theelepel oploskoffie-
40 g blanke amandelen, geroosterd en grof gehakt-
50 g bittere chocolade, gehakt-
125 g witte chocolade-
2 dl water-
1 zakje vanillesuiker-
2 eetlepels koffieroom-
8 ijswafels-
verse munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ijsmachine-
4 coupes

Bereidingswijze

Klop de eidooiers het cacaopoeder, de suiker, oploskoffie en 50 ml melk totdat de cacao is opgelost. Roer de rest van de melk er door. Klop de slagroom stijf. Roer de helft van de slagroom, de amandelen en de bittere chocolade door het cacaomengsel. Giet dit in de ijsmachine en laat hem 3 kwartier draaien. Smelt intussen de witte chocolade en roer de koffieroom, het water en de vanillesuiker erdoor. Als het ijs klaar is, schep het dan in mooie bolletjes in de coupes. Schep de witte chocoladesaus er op en de slagroom die nog over is. Versier met ijswafels en muntblaadjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dengroenen avatar
dengroenen 04-07-2006

Wij noemen dit dame noir !! is hier in vlaanderen bijna overal te koop !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten