1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Couscous
  6. Gevulde courgette met couscous

Gevulde courgette met couscous

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2006

Ingrediënten 2 personen


1 courgette, 300 gr gehakt, 1 ui, 1 ei, paneermeel, 1 blokje kippebouillon, 500 ml water, 50 gr gemalen kaas, 200 gr couscous


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Courgette gevuld met gehakt en couscous

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de courgette overlangs in 2 helften. Haal de binnenkant wat uit met een lepel (gedeelte met zaadjes in). Bestrooi met wat zout. Snipper de ui fijn. Maak het gehakt aan met het ei, wat paneermeel en kruiden naar believen. Voeg de helft van de gesnipperde ui toe. Vul de courgettehelften met dit gehakt en strijk de bovenkant mooi glad. Leg de courgettehelften in een ovenschaal. Laat 0.5 liter water koken en voeg het bouillonblokje toe. Doe de rest van de gesnipperde ui bij de bouillon. Giet een deel van de bouillon over de courgettehelften tot deze net niet onder staan (het gehakt mag niet onderstaan). Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180? gedurende een 45-tal minuten. Bestrooi de courgette tijdens de laatste 10 min. met de gemalen kaas en plaats terug in de oven. Ondertussen kan de couscous bereid worden zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik hiervoor de overgebleven bouillon, eventueel aangelengd met water tot het benodigde volume is bereikt.

Serveertip

Gebruik 2 kleine overschaaltjes waar een courgettehelfte precies in past, dat oogt mooi en het kan zo op tafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vicky890


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vicky890
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top