1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. zarzuela

zarzuela

Door: rom

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2006

Ingrediënten 4 personen


4 uien, 2 teentjes knoflook,2 paprika 2 el olijfolie
2 eetl fijngesneden serranoham
4 ontvelde tomaten fijngehakt
50 gr amandelen geroosterd en fijngehakt
laurierblad. zout en peper
1/2 ltr water
1 glas witte wijn
1 eetl citroensap
4 scampi
250 gr mosselen gewassen
20 (venus)schelpen gewassen


Verder heb je nodig


Pan, mes


Stoofschotel van zeevruchten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijden

Bereidingswijze

Ontvel de ui en knoflook en snipper ze fijn.
snijd de paprika in dunne reepjes
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin ui,knoflook en paprika.
Voeg de ham,tomaten,amandelen.laurierblad,zout,peper,water,wijn en citroensap toe.
Laat dit een paar min. zachtjes koken.
Die de scampi,mosselen en schalpen in de pan.Doe deksel op pan en laat 10 min zachtjes koken.
Verwijder de niet geopende schelpen

Serveertip

Serveer met rijst en een groene salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top