Zuid Amerikaanse Mosselsalade

  • Amerikaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2,5 kg mosselen, zout, bloem, 50 ml olijfolie, 5 el sherry-azijn, sap van 1citroen, 2 tenen knoflook, gepeld en fijn?gesneden, 2 Spaanse of jalapenopeper fijngehakt, 1 tl gemalen venkelzaad, 2 tl grof zout, 2 middelgrote rode uien gepeld en in dunne ringen, 1 middelgrote venkelknol in dunne plakjes, 15 gr fijngehakte verse peterselie, 2 el fijngehakte verse dille
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Boen de mosselen goed schoon onder koud stromend water. Spoel ze af en leg ze in een oplossing van 5 eetlepels zout per 4 liter aangevuld met 1 eetlepel bloem. Laat de mosselen ca. 2 uur weken. Gooi daarna de mosselen die drijven of beschadigd zijn weg. Spoel ze nogmaals af. Verwijder de baarden van de mosselen en gooi ze weg. Laat de schelpen uitlekken en zet ze weg. Doe de mosselen in een koekenpan met deksel en voeg 2,25 dl water toe. Doe het deksel op de pan en stoom de mosselen op hoog vuur tot de schelpen open staan . Verwijder ongeopende schelpen. Schep de mosselen nu met een
schuimspaan in een kom. Gooi het kookvocht weg. Als de mosselen voldoende zijn afgekoeld, kunt u restjes van de baard verwijderen en de mosselen heelhuids uit hun schelp trekken. Gooi de schelpen weg.

Bereidingswijze

Roer olijfolie, azijn, citroensap, knoflook, jalapenopeper, venkelzaad, zout, ui, venkelknol en peterselie in een grote kom goed door elkaar. Voeg de mosselen toe, schud alles nog eens door elkaar en schep de salade op een schaal.

Serveertip

Bestrooi hem met dille en serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten