1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. Pista Kulfi

Pista Kulfi

  • Indiaas, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2006

Ingrediënten


3 dl volle slagroom of creme fraiche, 3 dl volle melk, 4 el (blik) gecondenseerde melk, 1 el heldere honing, 2 el gehakte pistache, 2 el rozenwater (Surinaams/Hindustaanse-Toko)



Dit is een zeer machtig roomijs. Kulfi wordt traditioneel in kegelvorm geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm in een pan de room. Melk, gecondenseerde melk en de honing. Breng al roerend zachtjes aan de kook en laat het 45 minuten heel zachtjes trekken. Neem de pan van je hittebron, roer de pistaches erdoor en het rozenwater.

Bereidingswijze

Laat het mengsel afkoelen. Doe het over in een ondiepe vriesbak van 1 liter en laat het 3 a 4 uur invriezen. Neem het ijs uit de vriesbak en laat het op kamertemperatuur circa 30 minuten staan om zachter te worden.

Serveertip

Snijd het ijs in mooie vierkanten om het te serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sarasvati


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sarasvati
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top